KustomKostuum
Al je fashion-fantasieën op maat gemaakt

Wie ben ik

Graag stel ik mezelf even voor: mijn naam is Jellantsje de Vries, ik ben violiste.

Als kind al was ik aan het tekenen en knutselen. Ik had een enorme verkleedkist en in de kostuums die daarin lagen, (veelal van mijn moeder, die operazangeres is), huppelde ik de dag door. Op school, in de supermarkt, ik was altijd een fee of heks of een ander sprookjesfiguur. Kleren waren voor mij dé manier om te uiten wie ik ben en wat er in mij omging. Om die reden ben ik altijd geïnteresseerd geweest in mode, maar ook in de kostuums in een film of theatervoorstelling. Op de middelbare school was kledingontwerper worden één van mijn (iets te vele) toekomstplannen.

Ondertussen speelde ik dus ook viool, en aangezien in het onderhouden daarvan heel veel tijd en energie ging zitten, en ik werd toegelaten op het conservatorium, is dat mijn uiteindelijke beroep geworden. Ik miste echter altijd iets; iets dat met handwerk te maken had, iets dat me op visueel gebied aan het werk zou zetten. Tussen al mijn oude tekeningen kun je schetsen terugvinden van gekke, excentrische kostuums. Vaak zag ik er zelf ook zo uit. Mijn stijl is nog steeds wat apart, maar gelukkig is de uitbundigheid wat getemperd. Maar schetsen doe ik nog steeds. En tegenwoordig breng ik ze tot leven met mijn naaimachine!

Het leuke aan deze wat uit de hand gelopen hobby is dat ik me hierbij volledig richt op de klant. Mijn eigen artistieke keuzes hebben hier weinig invloed; ik ga volledig af op wat de opdrachtgever wil en we bedenken samen wat het beste zal staan. Mijn functie is om hun droomkostuum tot een werkelijkheid te brengen en de pasvorm aan te passen totdat het staat als gegoten.